Λεωνίδας Ιωβηλαίος


Λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Λάζαρου Ιωαννίδη που γράφει κυρίως ποίηση. Η ενασχόλησή του με αυτήν εμφανίστηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, διαβάζοντας τα ποιήματα της τωρινής συζύγου του. Αγαπάει τα έργα της Σύλβιας Πλάθ και του Νίκου Καρούζου. Ασχολείται κυρίως με ποίηση. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί ποιήματά του σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, όπως το "ρέμα των ιδεών", "το σαμπί της ποίησης" και η "3η χιλιετία". Μέσα στα άμεσα σχέδιά του είναι η έκδοση μιας ποιητικής συλλογής του.

Το 2006 έλαβε τον Α' έπαινο στην ποίηση αυτογνωσίας, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ΣΙΚΕΛΙΑΝΑ και το 2007 δύο πρώτα βραβεία στον ίδιο διαγωνισμό.

Το 2007 έλαβε το Γ' βραβείο μοντέρνας ποίησης στον διαγωνισμό του λογοτεχνικού ομίλου ΚΕΛΑΙΝΩ με το ποίημα  "Υπολογισμένη επιείκεια".

Το 2008 έλαβε το 2ο βραβείο μοντέρνας ποίησης στον διαγωνισμό με τίτλο ΑΧ ΞΕΝΙΤΙΑ του λογοτεχνικού ομίλου ΚΕΛΑΙΝΩ με το ποίημα  "Χούς εις χούν"

Του αρέσει η ζωγραφική, αν και δε του δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί εκτεταμένα. Τον συναρπάζει ο κόσμος του υγιούς και ποιοτικού κινηματογράφου, κυρίως σε ταινίες κοινωνικές.


Συγγραφικές επιδόσεις
 


Ποίηση

Fractals
Άγγελος στο ταξίδι μου
Ανάβρα πόνου
Απάνθρωποι φιλόζωοι

Απόφθεγμα 1 

Απόφθεγμα 2
Ασσόδυο κι εξάρες
Δακρυσμένο άγαλμα
Διαβάζω τον πόνο σου
Δύναμη στον ήλιο
Ελπιδοφόρος ιστός
Εν χειρί Θεού

Ένα καρφί στον τοίχο
Η επόμενη μέρα
Ηδονή - Οδύνη

Θεός ανάπλασης
Θυρόφυλλα ψυχής
Κοχυλωμένη γραφή
Λάθος αγώνισμα
Μαινάδες
Ο ρους της ιστορίας
Όμορφο και θλιμμένο
Πουλί και ψάρι
Πτέρυγες
Πτώση ικάρου εκστατική
Σε φυλάγω
Σήμερα ένοιωσα
Σου ψιθυρίζω
Στα πορφυρά σου ποτάμια
Στάλα χαράς
Στέλνοντάς το στον αέρα
Τα δάκρυα του αέρα

Τρωικός ίππος
Υπολογισμένη επιείκεια
Φόβος ευτυχίας
Φολίδες
Φυτά σε όμορφες γλάστρες
Φωτεινό φάντασμα
Χούς εις χούν