Κωνσταντακοπούλου Ευτυχία
 

Η Ευτυχία Κωνσταντακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει από τότε μέχρι σήμερα στην Καλλιθέα. Ο πατέρας της ήταν ένας αυτοδημιούργητος και δραστήριος άνθρωπος από ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας. Η μητέρα της είναι από τον Πειραιά με μικρασιατικές καταβολές.
Η ίδια είναι τελειόφοιτος της ελληνογαλλικής σχολής "Jeanne d’ Arc" στον Πειραιά. Συνέχισε τις ανώτατες σπουδές της στο Γαλλικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστημιακό Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών σπουδών της Γενεύης. Εργάζεται ως καθηγήτρια της Γαλλικής φιλολογίας στην Δημόσια Δ/θμια Εκπ/ση από το 1987.
Εργάστηκε στο ΥΠΕΠΘ ως συντονιστικό μέλος στον διαγωνισμό ΕURΟ - CΟΝΤΕST για Νέους Επιστήμονες το 1990, ως εκπρόσωπος της Δ/νσης ΕΟΚ του ΥΠΕΠΘ, συμμετείχε στην Α΄ ετήσια συνάντηση της ΑΓΡΟ- ΣΠΕΚ στα πλαίσια του προγράμματος CΟΜΕΤΤ. Διατέλεσε πρόεδρος επιτροπής στην Δ/νση Ελληνοπαίδων του ΥΠΕΠΘ για την πιστοποίηση της ξένης γλωσσομάθειας Εκπ/κων για απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Ήταν γραμματέας σε εξεταστικές επιτροπές του ΥΠΕΠΘ με σκοπό την αξιολόγηση της γλωσσομάθειας των Εκπ/κών για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία.
Σήμερα είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στο τμήμα της Γαλλικής Ιστορίας και του Πολιτισμού.
Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το διάβασμα, τα ταξίδια και με εκδρομές στη φύση.

 

Δείγματα γραφής

 

 

Δοκίμιο - Προβληματισμός

 

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ DORIAN GREY

EMILE

JEAN JACQUES ROUSSEAU

JEKYLL & HYDE

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΗΓΕΜΟΝΑΣ
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΪΚ

ΤΟ ΑΛΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ